
Nosaltres, colla dels gourmands, som persones assenyades que practiquem l'alquímia de les sensacions i estimem, en la joia del viure, la cultura del gust i l'amistat.
Tota una professió de fe a l' entorn del necessari i inevitable fet fisiològic de l' alimentació i, alhora, una visió renovada de la cuina i la cultura enogàstrica en general.
No ens limitarem a col·leccionar receptes, tot i que ocuparan una part important. Volem fer divulgació de conceptes bàsics, moltes vegades presentats erròniament com ara alimentació, dietètica, cuina, gastronomia...
Recollirem dades històriques, antropològiques, culturals, sociològiques, descriptives i científiques del tema... Viatjarem a les cuines del món –sense ser un KARAKIA– (programa de TV3)... Tractarem aspectes teòrics i pràctics de l' art culinari... Parlarem de llibres de cuina, de cuiners, d' aliments, d' estris, de paraments, de taules, de begudes, de vins, de restauració, de rutes gastronòmiques, d' herbes i plantes aromàtiques, d' hàbits i comportament a taula i d'un llarg etcètera al voltant de la gastronomia o senzillament de la cultura del gust.
Tractarem de les quasi sempre bones relacions entre la cuina i la literatura, la cuina i la música, la cuina i el cinema, la cuina i la pintura, sense oblidar-nos de la fotografia, l' anècdota o l' acudit, nascuts en les nostres vetllades amicals.
Estarem oberts al món de la cuina amb enllaços, bibliografia...
I esperarem sempre la vostra activa participació en els comentaris als posts.
Passeu i seieu. Si sou servits?
1 comentari:
Estic rellegint el llibre "L'epicureisme", publicat per Presses Universitaires de France l'any 1969, en el seu moment em va agradar molt, parla dels sentits, de les sensacions que aporten i de la necessitat de potenciar les agradables i rebutjar les negatives. Veig que aquesta colla de gourmands, seguiu aquesta tendència i em sembla molt bé. Epicur hi tocava força...
Publica un comentari a l'entrada